Organisatie

Catering, transport en programma

Village Retreat is een ideale locatie voor evenementen op maat, maar of het nu gaat om een bedrijfsevenement, een bruiloft of een festival, de organisatie moet goed staan.

Sanitair

Er zijn ruim voldoende goede toiletten en douches aanwezig. Alle huizen hebben minimaal 1 toilet en 1 douche. Daarnaast zijn er 10 toiletten op het recreatieterrein en nog eens 8 op de campings. Tijdens de evenementen wordt het sanitair op het recreatieterrein en de camping dagelijks schoongemaakt door een team schoonmakers.

Eten

Vanuit de zomerkeuken verzorgen we dagelijks ontbijt, lunch en diner voor groepen tot 140 personen. Er wordt gewerkt met lokale producten van goede kwaliteit. Naast maaltijden, snacks en het ontbijtbuffet, organiseren we ook barbecues en maken we traditionele Hongaarse schotels (zoals goulash) boven open vuur. Het menu wordt in samenspraak samengesteld. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met specifieke eetwensen en allergieën. Indien er behoefte is aan hogere maatstaven en exclusievere producten, bijvoorbeeld voor de huwelijksdag, dan  huren we externe cateraars in. We hebben goede ervaringen met een aantal gerenommeerde chefs uit Boedapest.

Drinken

Er zijn meerdere terrassen in het dorp maar het drinken gebeurd met name in en rond de Yonderbar. De bar is het gezellige episch centrum van het dor. Er is een tapinstallatie, een overdekt terras en een Sonos geluidsinstallatie die tijdens evenementen wordt gerund door een professioneel Nederlands barteam. Wat er geschonken wordt, en van hoe laat tot hoe laat wordt in samenspraak besloten. Normaliter tappen we vers lokaal pils (Borsodi) en halen we speciaalbieren bij Mad Scientist. Ook in de wijnen hebben we bijzondere contacten; prima landwijnen voor lage prijzen of exclusieve pareltjes uit Hongaarse kelders. We kopen bij voorkeur (heerlijke) lokaal gemaakte limonades in plaats van frisdranken, maar uiteraard is ook dit in samenspraak.

Muziek

Het barteam beheert de toegang tot de muziek die wordt gedraaid rond de bar en op het recreatieterrein. Wie bepaald welke afspeellijsten wanneer worden afgespeeld wordt van tevoren afgesproken. Op verzoek kunnen ook bands en dj’s worden ingehuurd. Via onze festival contacten hebben we een groot netwerk aan artiesten in Hongarije (en eventueel Nederland), die op het podium op zouden kunnen treden. Wij helpen met het vinden van de juiste act wanneer duidelijk is wat voor soort band of dj wordt gezocht. Ook regelen we alles rondom vervoer, fee, catering en sound.

Vervoer

Budapest Airport is ruim een uur rijden vanaf Bedepuszta Village Retreat. Zowel in het geval van groot groepsvervoer (bedrijfsuitjes) als vervoer van kleinere groepen of individuen organiseren we transport tussen het vliegveld en het dorp en vice versa. We regelen zowel de logistiek als de opvang van de gasten op het vliegveld. Indien gewenst organiseren we ook extra’s zoals bijvoorbeeld een welkomstdrankje in de bus.

Excursies

Er zijn genoeg mogelijkheden voor interessante excursies binnen een uur rijden van Bedepuszta. Toch raden wij dit af vanwege tijdsdruk en extra kosten. In de nabije omgeving zijn namelijk ook leuke excursies te maken met de fiets of in combinatie met een mooie wandeling. Bijvoorbeeld naar de nog op hout stokende pálinkastokerij of naar Hollókö, een bijzonder dorp op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Yoga en meditatie

In Bedepuszta Village Retreat wonen twee yoga leraressen. Op verzoek kunnen we dagelijks yoga, qi gong of meditatielessen organiseren. Ook stiltewandelingen en massages zijn een optie.

Activiteiten voor kinderen

Indien er veel kinderen aanwezig zijn, dan raden we de Folk Fun Fair aan. Op het evenement wordt dan een speelplaats met houten speeltoestellen opgebouwd, waaronder een met de hand aangedreven draaimolen en interactieve spelletjes. Er zijn twee begeleiders aanwezig die uitleg verschaffen en met de kinderen leren knutselen. Naast de Folk Fun Fair zijn er nog andere opties, waaronder boogschutters die een demonstratie geven en zowel de kinderen als de volwassenen leren schieten. Ook kunnen we films draaien in de school en organiseren we op verzoek puzzeltochten in en rond het dorp waarbij kinderen en passant leren dierensporen te herkennen.

Overig

Op Village Retreat is zoveel ruimte dat er heel veel mogelijk is. Graag kijken we of we specifieke wensen met betrekking tot extra programma’s kunnen verwezenlijken.

 • Live music bands, dj's
 • Activiteiten yoga, wandeltochten, fietstochten, workshops, shows
 • Kinderen Fun Folk Fair, knutselen, films, puzzeltochten
 • Excursies Hollókö, stokerij, Buddha Park
 • Catering Buffet, maaltijden, bbq, goulash party
 • Bar Kwaliteitswijn, lokaal pils, speciaalbieren, cocktails, homemade lemonade
 • Vervoer Transfers van en naar Budapest Airport
 • Live music bands, dj's
 • Activiteiten yoga, wandeltochten, fietstochten, workshops, shows
 • Kinderen Fun Folk Fair, knutselen, films, puzzeltochten
 • Excursies Hollókö, stokerij, Buddha Park
 • Catering Buffet, maaltijden, bbq, goulash party
 • Bar Kwaliteitswijn, lokaal pils, speciaalbieren, cocktails, homemade lemonade
 • Vervoer Transfers van en naar Budapest Airport

villageretreat.eu